BinckBank & Saxo Bank

#YourPartnersInIndependence

Samen sterker!

BinckBank en Saxo Bank, beide bedrijven met een onafhankelijke geest. Beiden hetzelfde doel om onze klanten de beste producten en service te bieden om zo eigen financiële keuzes te kunnen maken.

Wij blijven jouw partner in onafhankelijkheid. Waar je heen wilt, dat bepaal jij.

BinckBank brengt je, ook samen met Saxo Bank, graag dichterbij.


Award winning platforms
for online trading


Excellence in
customer focus


Early fintech
pioneers

BinckBank Saxo Bank
2000 founded 1992
Amsterdam headquarters Copenhagen
Empower and guide investors Core value Democratrise investing

Investing in Europe

This figure shows only the countries of Saxo Bank in Europe. Saxo Bank is a global player with presence in financial centers around the world including London, Singapore, Paris, Zurich, Dubai and Tokyo.


BinckBank Saxo Bank
579 staff 1594
5 Countries located 16
Trading / Investing / Saving / IAM Propositions Trading (incl. FX & CFD) / B2B
7.7 mln Transactions 43 mln
149 mln Revenue* 406 mln
34.9 mln Profit* 52.9 mln
30.8% Capital ratio* 22.7%
*based on annual report 2017 in euros

Vraag & antwoord

 
De krachtenbundeling met het Deense Saxo Bank is een bewuste keuze; zowel Saxo Bank als BinckBank zijn echte fintech bedrijven met een leidende positie in online beleggen en traden en met een sterke focus op de klant. Die focus op de klant komt voort uit een gedeelde overtuiging: alle klanten, groot of klein, moeten kunnen rekenen op dezelfde professionele tools en ondersteuning om hun financiële ambities te realiseren.
Het geplande samengaan van Saxo Bank en BinckBank heeft op korte termijn geen gevolgen voor u als klant. U blijft gewoon op dezelfde manier beleggen via BinckBank. Ook onze competitieve tarieven veranderen niet en de bankvergunning van BinckBank blijft behouden.
Samen vergroten we onze slagkracht en zullen we u uiteindelijk nog beter kunnen bedienen. Op termijn gaat u voordelen van de krachtenbundeling ervaren. Dankzij de krachtenbundeling met Saxo Bank kunnen we u op termijn een breder palet aan innovatieve producten en diensten aanbieden.
Uw rekeninggegevens en de overzichten die u van ons ontvangt veranderen niet en ontvangt u net als voorheen van BinckBank.
Ja, ook daar wordt niets aan gewijzigd. U blijft gewoon inloggen via onze website BinckBank.nl. En u blijft profiteren van onze gebruikersvriendelijke en stabiele platformen die alle tools bieden die beleggers ondersteunen bij het beheer van de portefeuille.
U kunt blijven rekenen op de diensten die u nu van ons gewend bent te ontvangen. Op termijn zal de klant voordelen van de krachtenbundeling ervaren. BinckBank kan een breder palet aan innovatieve hoogstaande beleggingsproducten en -diensten aanbieden aan een brede groep particulieren. Saxo Bank zet daarbij net als BinckBank in op een sublieme gebruikservaring.
Ja. Er zijn op dit moment geen plannen iets aan onze competitieve tarieven te veranderen.
Nee, u blijft onder dezelfde voorwaarden klant van BinckBank.
Voor klanten verandert er voorlopig niets. Zij blijven profiteren van ons hoogstaande serviceniveau. In verband met dit nieuws en de verdere ontwikkelingen hebben wij de komende tijd een extra webpagina ingericht. Bovendien staat een team medewerkers voor u klaar om vragen te beantwoorden.
Ja, en u kunt ook gewoon in uw eigen taal met hen blijven communiceren.
BinckBank houdt gewoon haar Nederlandse bankvergunning en blijft op dezelfde wijze onder toezicht staan van De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Uw beleggingen en spaartegoeden zijn en blijven onveranderd beschermd conform de Wet Toezicht Effectenverkeer en het Depositogarantiestelsel. De overname verandert niets op het gebied van de bescherming van uw beleggingen. BinckBank houdt gewoon haar Nederlandse bankvergunning en blijft op dezelfde wijze onder toezicht staan van De Nederlandsche Bank (DNB) en Autoriteit Financiële Markten (AFM).
Ja, BinckBank blijft een Nederlandse bank en derhalve blijft u met uw banktegoeden onder het in Nederland geldende en op Europese afspraken gebaseerde DGS vallen.
Ja, dat vinden wij net als u zeer belangrijk. De aangekondigde samenwerking zal daarom geen invloed hebben op de huidige veiligheid van uw gegevens. Daarnaast blijven wij uw privacy en gegevens behandelen conform de Europese regels vastgelegd in de General Data Protection Regulation (GDPR).
Ook op het vlak van toegang tot uw gegevens verandert er na de krachtenbundeling niets.
Uiteraard houden we u de komende periode op de hoogte van actuele ontwikkelingen en passen we ook onze speciale webpagina’s en deze vraag en antwoorden indien nodig aan. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u ook andere vragen heeft.