Wanneer u uw inloggegevens kwijt bent, kunt u deze gemakkelijk weer opvragen. Bent u alleen uw wachtwoord vergeten? U kunt eenvoudig een wachtwoord aanvragen via: wachtwoord vergeten. Bent u ook uw gebruikersnaam vergeten? Dan verzoeken wij u om telefonisch contact op te nemen met de Klantenservice. Zij kunnen u, na het stellen van een aantal identificatievragen, direct weer voorzien van uw inloggegevens.

Wanneer het inloggen op uw rekening niet lukt, kan dit liggen aan de al ingevulde gegevens. De ingevulde gegevens zijn in de meeste gevallen uw oude (inlog)gegevens. Het is mogelijk om deze gegevens eruit te laten halen. Hieronder treft u per webbrowser aan hoe u de gegevens eruit kunt halen:

Google Chrome

Explorer

Microsoft Edge

Mozilla Firefox

Safari

 

Er kunnen meerdere oorzaken zijn waardoor uw rekening geblokkeerd is. Hieronder treft u de meeste voorkomende gevallen:

- U heeft vijfmaal een verkeerd wachtwoord opgegeven.

- Uw rekening is opgeheven, of u heeft hiertoe een verzoek ingediend.

- Er is een lopend verzoek tot overboeking van effecten.

- U heeft de leeftijd van 18 bereikt, maar heeft ons nog niet van de juiste informatie voorzien. 

- U heeft een zachte blokkade op de rekening staan.

- Uw rekening is geblokkeerd i.v.m. beslaglegging.

Wij raden u in deze gevallen aan om contact op te nemen met de Klantenservice: +34 952 924 011, vanuit Portugal +351 282 380 335.

Uit veiligheidsoverwegingen wordt uw wachtwoord afgeschermd. U krijgt hiervoor ••••• te zien. Toch is het mogelijk om uw wachtwoord in te zien. Wanneer u uw wachtwoord invoert, dan komt er rechts in de balk een oog te staan. Wanneer u met uw muis hierop gaat staan, dan wordt uw wachtwoord zichtbaar. Op deze manier kunt u controleren of het opgegeven wachtwoord correct is. Let er wel op dat wanneer u uw muis van het oog haalt, het wachtwoord ook niet meer zichtbaar is.
U kunt uw wachtwoord wijzigen, nadat u bent ingelogd op onze website. Zorg ervoor dat u inlogt met verificatiecode. Op onze website gaat u rechts bovenin naar uw naam toe. Vanuit hier kunt u naar persoonlijke instellingen. Wanneer u daar bent, klikt u op de balk waar wachtwoord staat. Vul hier bij huidige wachtwoord, uw huidige wachtwoord in. Vul daaronder tweemaal een zelfverzonnen wachtwoord in. Dit wachtwoord dient uit minimaal tien en maximaal zestien letters en/of cijfers te bestaan. Leestekens zijn niet toegestaan.

Het kan voorkomen dat u na het inloggen op uw rekening de melding van een fout krijgt. De pagina waar u bent terecht gekomen, bestaat namelijk niet (meer). Vaak wordt dit veroorzaakt door een verouderde snelkoppeling (bijvoorbeeld favorieten) om naar onze website te gaan. Wij raden u aan om te allen tijde via binckspanje.com, binck.nl of web.binck.nl naar onze website te gaan. U kunt de melding negeren door op de oranje balk ‘Naar Home’ te klikken.

 
We raden u aan Chrome te gebruiken om in te loggen bij BinckBank. We hebben een uitgebreid stappenplan voor het inloggen opgesteld.
Wanneer uw mobiele telefoonnummer gewijzigd is, kunt u telefonisch contact opnemen met de Klantenservice & Orderdesk via +31 20 606 26 66 of +34 952 924 011. Na het stellen van enkele identificatievragen kunnen wij het mobiele nummer direct voor u aanpassen.

Indien u geen verificatiecode heeft ontvangen raden wij u aan uw mobiele telefoon volledig uit te schakelen en de telefoon daarna opnieuw in te schakelen. Hierdoor wordt opnieuw verbinding gemaakt met uw provider waardoor u de code alsnog ontvangt. Tevens kunt u controleren of uw mobiele telefoon voldoende bereik heeft. Wanneer dit geen verklaring is voor het uitblijven van de SMS, raden wij u aan te controleren of het juiste mobiele nummer gekoppeld is aan uw Binck rekening.

Het is mogelijk uw rekening te raadplegen zonder verificatiecode. Klik hiervoor op Login zonder verificatie. Vervolgens gaat u naar Mijn Rekening -> Instellingen. Bij Persoonlijke gegevens vindt u het mobiele nummer. Indien dit nummer niet correct is, verzoeken wij u vriendelijk telefonisch contact op te nemen met de Klantenservice & Orderdesk. Na het stellen van enkele identificatievragen kunnen wij het mobiele nummer direct voor u aanpassen.