Beginnen met beleggen

de eerste stappen op het beleggerspad

Informatiebrochure Aanvragen

Wat is beleggen?

Een belegging is een investering waarbij geld wordt vastgelegd voor langere of kortere tijd met als doel om in de toekomst financieel voordeel te behalen. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat valt erg mee. Laten we als voorbeeld een aandeel nemen. Als u een aandeel koopt, dan wordt u mede-eigenaar van een bedrijf. En daarbij deelt u het financiële lief en leed

Waarom beleggen?

Natuurlijk wil iedereen een appeltje voor de dorst. Het mooie is, daar kunt u zelf heel gemakkelijk voor zorgen. Met beleggen (en/of sparen). Maar beginnen met beleggen kan erg ingewikkeld lijken. Met sparen weet u precies waar u aan toe bent, maar aangezien de rente op dit moment vrijwel 0% is levert dat niet heel veel op. Beleggen kan meer opleveren, maar is ook risicovoller

Waarom kiest u voor zelf beleggen?

Zelf beleggen is over het algemeen een goedkope manier om zelf wat vermogen op te bouwen. Alternatieven zijn vermogensbeheer en sparen. Vroeger was zelf beleggen erg kostbaar, maar sinds de komst van het internet is beleggen al mogelijk vanaf een paar tientjes.

Hoeveel tijd kost beleggen mij?

U kunt elke dag de beurskoersen volgen of slechts een aantal keer per maand of eens per jaar. Het ligt er maar net aan hoe actief u wilt zijn en of u het leuk vindt.

Beleggen bij BinckBank

U kunt elke dag de beurskoersen volgen of slechts een aantal keer per maand of eens per jaar. Het ligt er maar net aan hoe actief u wilt zijn en of u het leuk vindt.

Heb ik voldoende kennis?

Een hele slimme vraag. Een belegger is nooit uitgeleerd. Maar als u de basis kent, dan bent u al een heel eind. Bovendien biedt Binck uitstekende ondersteuning en beleggerseducatie.

De voordelen van beleggen

Mogelijk een hoger rendement dan op een spaarrekening, met divident kunt u een constante stroom aan inkomsten genereren. Daarnaast is beleggen interessant en leerzaam.

Risico's van beleggen

Beleggen is niet zonder risico. Daar zijn we graag helder over. De beurs kan stijgen en dalen. Beleg alleen met het geld dat u kunt missen. Want uw beleggingen kunnen minder waard worden. Maar toch levert beleggen op de lange termijn vaak meer op

Kennis en ervaringstoets

Natuurlijk gaat u alleen de weg op met een auto als u de regels weet. Wel zo veilig en heel vanzelfsprekend. Met beleggen is het ook slim om u eerst voor te laten lichten. Bijvoorbeeld in de vorm van educatie, maar we hebben ook een Kennis- en ervaringstoets. Deze toets is beschikbaar voor klanten, u kunt deze zien als u ingelogd bent op het Binck platform.

De schaduwportefeuille

De eerste stap om te beginnen met beleggen is het openen van een beleggingsrekening, dit is kosteloos bij BinckBank. Veel beginnende beleggers starten vervolgens met een fictieve portefeuille opgebouwd met ‘monopoly geld’. Hiermee bouwt u een zogenaamde schaduwportefeuille op. Met deze schaduwportefeuille leert u hoe de aan- en verkoop in de praktijk werkt en kunt u ervaring opdoen met de website van BinckBank. Overigens is de schaduwportefeuille alleen beschikbaar voor Binck Zelf Beleggen.

Zelf beleggen

voor actieve beleggers


  • beleggen in bijna alle beleggingsinstrumenten
  • met gebruiksvriendelijke en uiterst geavanceerde mobiele app
  • scherpe en transparante tarieven voor elk type belegger

Laten beleggen

Binck belegt uw geld

  • we nemen u werk uit handen
  • starten kan vanaf elk bedrag
  • uw geld is altijd opvraagbaar

Fondsbeleggen

voor lange termijn beleggers

  • beleggen in meer dan 600 ETF's en beleggingsfondsen
  • eenvoudig en gebruiksvriendelijk platform met fondsenvergelijker
  • zonder transactiekosten periodiek maandelijks beleggen