De slimme manier van sparen

Spaar via één account bij verschillende Europese banken

open een rekening

Eén overzichtelijk account

Spreid uw spaargeld eenvoudig via één overzichtelijk account. U kiest waar u wilt sparen, BinckBank regelt de rest.

Sparen bij meerdere banken

Spaar heel gemakkelijk in deposito's bij diverse Europese banken.


Lees hoe het werkt

Aantrekkelijke rentes

Profiteer van aantrekkelijke spaarrentes in het buitenland.*

*Binck Sparen is alleen toegankelijk voor fiscaal ingezetenen van Nederland. 

Het actuele renteaanbod

6 maanden 2 jaar
0,30% 0,50%
eurambank
9 maanden 5 jaar
0,40% 1,40%
jtbanka

Eerlijk over veiligheid

Sparen bij andere Europese banken levert u aantrekkelijke rentes op, wanneer u een deel van uw geld voor iets langere tijd kunt missen. Veel Nederlanders kunnen hun spaargeld op elk moment opnemen, maar laten het in de praktijk jaren stilstaan tegen een rentepercentage van maar net iets boven nul. En dat is jammer, want door inflatie en belastingen wordt uw geld zo al snel elk jaar minder waard. Zet u een deel van uw geld langer vast op een depositorekening van een Europese bank, dan ontvangt u over het algemeen meer rente. Spaargeld bij Europese banken is door afspraken met de Europese Unie tot 100.000 euro per persoon beschermd. Mocht een bank failliet gaan, dan krijgt u dus uw geld terug tot een maximum van 100.000 euro, of het equivalent daarvan in lokale valuta. Wie meer wil sparen dan dit bedrag, doet er verstandig aan geld te spreiden over meerdere buitenlandse banken. Via Binck is dat heel eenvoudig. Binck werkt alleen samen met banken uit landen in de Europese Unie. Deze banken krijgen alleen een bankvergunning als zij voldoen aan de minimale wettelijke ratio’s.


Lees meer over het depositogarantiestelsel

Bekijk hoe eenvoudig sparen is

Aantrekkelijke rentes

Doordat elke bank zijn eigen spaarrente bepaalt, verschillen de rentepercentages tussen banken in zowel binnen- en buitenland. Met Binck Sparen kiest u uit deposito’s met aantrekkelijke rentes en verschillende looptijden. De rente staat tijdens de looptijd vast, u weet dus precies welk resultaat u kunt verwachten. Over het algemeen geldt: hoe langer u spaart, des te hoger de rente. Rentevergoedingen staan uiteraard in relatie tot het risicoprofiel van de betreffende bank. Wij adviseren daarom om de depositovoorwaarden goed te lezen voordat je een deposito afsluit. Per spaarbank geven we aan of deze maandelijks of jaarlijks rente-op-rente uitkeert, óf aan het eind van de depositolooptijd eenmalig rente vergoedt. Als u gaat vergelijken met de rente bij uw huidige (spaar)bank, let dan op of het om maandrente, kwartaalrente of jaarrente gaat en of deze enkelvoudig of samengesteld is. Want dan vergelijkt u geen appels met peren.

Wat zijn de kosten?

Het aanvragen en aanhouden van een Binck Sparen-rekening is gratis. Ook het openen van een of meerdere deposito’s bij de buitenlandse spaarbanken is volledig kosteloos. De kosten voor het internationaal overboeken van uw saldo naar de spaardeposito’s zijn voor rekening van Binck. Wilt u uw geld opnemen voor het einde van de depositolooptijd? Dan zijn daar mogelijk kosten aan verbonden en kan dit impact hebben op de rentevergoeding.


Lees meer over hoe wij ons geld verdienen

Samenwerken met Raisin

Binck Sparen is een samenwerking tussen Binck en Raisin GmbH, een Duitse fintech die als doel heeft spaarders de beste rente te bieden. Raisin werkt met Service partner MHB Bank, een Duitse bank gespecialiseerd in buitenlands betalingsverkeer, die er voor zorgt dat uw geld van de Binck Sparen rekening eenvoudig naar de geselecteerde spaarbanken gaat.

In vier stappen naar een aantrekkelijke spaarrente

  1. Open een gratis account

  2. Kies uw deposito's

  3. Binck maakt het in orde

  4. U heeft altijd inzage

Antwoorden op vragen over Binck Sparen

 
Door het openen, via enkele muisklikken, van een gratis Binck Sparen-rekening waarop u geld stort. Vervolgens kunt u met dit tegoed een of meer spaardeposito’s openen bij spaarbanken waarmee Binck een samenwerkingsverband heeft.
De banken waarmee Binck samenwerkt kunnen via Binck Sparen eenvoudig en snel geld ophalen bij Nederlandse spaarders. Zij zijn bereid daarvoor een aantrekkelijke rente te betalen.
Met een spaardeposito kiest u ervoor om uw spaargeld voor een vooraf vastgestelde periode vast te zetten. Over deze periode ontvangt u een vaste rente.
Het depositogarantiestelsel (DGS) is een garantieregeling voor de rekeninghouders van een bank waarbij geld bij een bank tot een bepaald bedrag (tot EUR 100.000) gedekt staat. De garantieregeling is per land geregeld, maar is gebonden aan een Europese afspraak.
Ook het openen van één of meerdere (buitenlandse) spaardeposito's is geheel kosteloos. Binck neemt de kosten die gemaakt worden voor haar rekening. Dit is inclusief het openen van uw Binck Sparen rekening, het internationaal overboeken van uw saldo naar uw spaardeposito's, rekeningoverzichten en assistentie van onze klantenservice. Een deposito aanvragen en volgens looptijd af laten lopen is ook kosteloos. Indien u een deposito wilt beëindigen voordat de looptijd voltooid is, kan er sprake zijn van kosten. Deze kosten worden dan in rekening gebracht door de spaarbank (zie het kopje 'kan ik altijd bij mijn geld').

Wilt u hier eens over praten?

U bent altijd welkom op ons kantoor in Marbella of in La Nucia, met of zonder afspraak.Maar u kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen via telefoon, mail of skype. We zijn bereikbaar op werkdagen van 9 tot 18 uur.


E-mail: info@binckspanje.com Telefoonnummer: + 34 952 924 011 Telefoonnummer als u vanuit Portugal belt:+351 282 380 335
Telefoonnummer als u vanuit Nederland belt: 
+ 31 (0)20 314 9852 (Taco te Gussinklo)
+ 31 (0)20 314 9854 (Martin Totte)
Skype:binckspanje

Adres