Eenvoudig deposito's openen en beheren

Kiezen, storten, slim sparen

Open een rekening

Open in een paar stappen uw account

Dit kan geheel online. Met het openen van uw Binck Sparen rekening, sluit u ook direct de overeenkomsten af met onze Service Partners Raisin en MHB-Bank. Dit gaat heel eenvoudig in één en hetzelfde openingsproces. Wij helpen u er doorheen aan de hand van een paar online vragen, waarmee we uw persoonlijke situatie vaststellen. Log daarna in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.*


Heeft u meerdere rekeningen bij Binck? Na het inloggen switcht u rechtsboven in uw scherm eenvoudig tussen uw rekeningen.


* Binck Sparen is alleen beschikbaar voor fiscaal ingezetenen van Nederland.

Kies uw deposito

Maak uw keuze uit de aanbiedende bank, het rentepercentage en de looptijd van de verschillende deposito’s. Heeft u een keuze gemaakt, dan stort u het gewenste spaarbedrag op uw rekening. Dan gaan wij voor u aan de slag om de spaardeposito(´s) zo snel mogelijk te openen. U heeft hier verder geen omkijken naar.

Altijd inzage in uw deposito's

De status van uw deposito kunt u gemakkelijk bekijken via uw persoonlijke Binck Sparen omgeving. Zo heeft u altijd inzicht in uw opgebouwde rente en de resterende looptijd, ook via tablet en app.

Interessante updates

Altijd op de hoogte van nieuwe interessante deposito’s, deposito’s met de hoogste rente, aangepaste rentetarieven en nieuw geselecteerde banken.

Uw deposito status

Vanzelfsprekend informeren wij u tijdig wanneer deposito’s aflopen en u kunt gaan genieten van het vrijgekomen spaargeld en de bijbehorende rente.

Bronbelasting: betalen & teruggaaf
Als u rente vanuit een ander Europees land ontvangt, kan het zijn dat bij de uitkering van deze rente in dat land belasting wordt ingehouden. Deze zogenaamde ‘bronbelasting’ kan echter geheel of gedeeltelijk worden teruggebracht naar 0%, mits Nederland hierover een belastingverdrag heeft afgesloten met het bewuste land. Klik hier om te lezen hoe dit werkt in Tsjechië en Oostenrijk, twee bronbelasting heffende landen waar u via Binck kunt sparen. En hoe u deze bronheffing via een verzoek kunt verlagen naar 0%.

Antwoorden op veelgestelde vragen

 
Door het openen, via enkele muisklikken, van een gratis Binck Sparen-rekening waarop u geld stort. Vervolgens kunt u met dit tegoed een of meer spaardeposito’s openen bij spaarbanken waarmee Binck een samenwerkingsverband heeft.
De banken waarmee Binck samenwerkt kunnen via Binck Sparen eenvoudig en snel geld ophalen bij Nederlandse spaarders. Zij zijn bereid daarvoor een aantrekkelijke rente te betalen.
Met een spaardeposito kiest u ervoor om uw spaargeld voor een vooraf vastgestelde periode vast te zetten. Over deze periode ontvangt u een vaste rente.
Het depositogarantiestelsel (DGS) is een garantieregeling voor de rekeninghouders van een bank waarbij geld bij een bank tot een bepaald bedrag (tot EUR 100.000) gedekt staat. De garantieregeling is per land geregeld, maar is gebonden aan een Europese afspraak. Meer informatie over het depositogarantiestelsel vindt u
Ook het openen van één of meerdere (buitenlandse) spaardeposito's is geheel kosteloos. Binck neemt de kosten die gemaakt worden voor haar rekening. Dit is inclusief het openen van uw Binck Sparen rekening, het internationaal overboeken van uw saldo naar uw spaardeposito's, rekeningoverzichten en assistentie van onze klantenservice. Een deposito aanvragen en volgens looptijd af laten lopen is ook kosteloos. Indien u een deposito wilt beëindigen voordat de looptijd voltooid is, kan er sprake zijn van kosten. Deze kosten worden dan in rekening gebracht door de spaarbank (zie het kopje 'kan ik altijd bij mijn geld').